Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med mycket smak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod soppa. Hittade denna på nätet och prövade. Kommer att göras flera gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna - spara skalen. Lägg skalen i en stor gryta tillsätt vatten och vin, koka utan lock tills ca hälften av vätskan återstår. Sila bort skalen och spara vätskan. Skär grönsakerna i bitar.
  2. Smält margarin i en stor gryta. Fräs grönsakerna någon minut. Tillsätt räkspadet och hummerfonden. Koka ca. en halvtimme. Sila bort grönsakerna - spara spadet.
  3. Tillsätt fisken skuren i mindre bitar. Koka tills den är nästan färdig (olika tid beroende på fiskens storlek). Tillsätt grädde, crème fraiche och grovt hackad dill. Sjud någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Red soppan om det behövs med maizenaredning. Tillsätt allra sist räkorna och havskräftstjärtar, efter det får soppan ej koka - skaldjuren blir sega och tråkiga då.
  5. Krydda efter eget tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.