Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med Limoncellogrädde och jordgubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Supergod tårta som har allt - lyxig tårtbotten, grädde med det lilla extra och söta goda jordgubbar. Om du inte vill ha Limoncello i grädden kan du ta citron eller flädersaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd ner vetemjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
  4. Vispa grädden tillsammans med florsocker. När grädden känns fast och fluffig rörs Limoncello ner.
  5. Toppa tårtan med Limoncellogrädden och jordgubbar som skurits i halvor eller kvartar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.