En god och enkel gratäng med mycket smak.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
- Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form.
- Skär purjolöken och skinkan i bitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet.
- Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt sedan kantarellosten, buljongtärningen, paprikapulvret och ev. mer salt och peppar (smaka er fram). Låt koka upp.
Häll såsen över köttet och ställ i ugnen i ca 15 minuter.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
31 mars 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbart gott!!!!! Kommer att göras många gånger. Hela familjen satt bara och njöt.
Detta var en jätte god rätt! Jag la till två burkar kantareller också. En fin bjudrätt.
Jättegott och enkelt. Kommer att tillagas många gånger
Mycket gott och enkelt.
Gott!
låter jätte gott och tänker prova laga detta, men vad är godast att servera till?
Otroligt gott! Såsen skulle jag kunnat äta med sked ;)
vad är godast till ris eller potatis?
Bjöd på detta när vi hade After Work hemma för 15 pers. Använde fläskytterfilé då jag tycker den är god. Blandade sedan i lite trattisar i såsen och det blev jättegott. En av gästerna är i restaurangsvängen och han sa flera gånger att det var riktigt gott. Bra betyg tycker jag.
Mycket god! Men då jag inte är sånt fan av rökt skinka så tog jag bacon istället, och som en del andra hade jag i gula kantareller också. Blev mycket bra! Fick högt betyg av gästerna! Tack så mycket :)
Lagade detta i helgen. Verkligen gott! Serverade Hasselbackspotatis till.
Familjen älskade maträtten, en favorit.