Fluffiga tekakor

Goda, porösa inte så kompakta och dessutom lite nyttiga då de innehåller havregryn.

Smarriga med ost och marmelad eller som jag har på bilden svartvinbärsgelé inte tokigt det heller.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak
Betyg (4 röster)
Antal personer
16-18
Fluffiga tekakor

Ingredienser

5 dl mjölk eller vatten
1 ½ dl fiberberikade havregryn
100 g smör/rapsolja
½ dl vit sirap
1 tsk salt
1 pkt jäst, 50 g
12 dl c:a specialvetemjöl

Gör så här

Blanda 2 ½ dl av vätskan med havregrynen och koka ihop till en gröt, tillsätt smör/rapsolja, sirap och salt.

Ljumma resterande vätska i en annan kastrull och smula ned jästen, rör om tills den löst sig.

Rör ihop gröten med jästblandningen och tillsätt mjölet lite i taget.

Knåda för hand eller i matberedare till en slät deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Dela degen i 16-18 delar, rulla varje del till en boll och platta ut till en kaka på ca 8-10 cm i diameter.

Nagga och låt jäsa i 15 minuter. Grädda i 250 grader c;a 7-8 minuter.

Pensla efteråt LÄTT med varmt vatten om du vill ha en lite blankare yta.
Visningar:
4907
Sparat:
252

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
LCHF scones/tek
av bikbok
över 2 månader