Fluffiga tekakor

Goda, porösa inte så kompakta och dessutom lite nyttiga då de innehåller havregryn.

Smarriga med ost och marmelad eller som jag har på bilden svartvinbärsgelé inte tokigt det heller.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak
Fluffiga tekakor
Källa: Egen
Uppladdad av: Roskerstin
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

5 dl mjölk eller vatten
1 ½ dl fiberberikade havregryn
100 g smör/rapsolja
½ dl vit sirap
1 tsk salt
1 pkt jäst, 50 g
12 dl c:a specialvetemjöl

Betyg (4 röster)
Antal personer
16-18
Visningar:
4693
Sparat:
251

Gör så här

Blanda 2 ½ dl av vätskan med havregrynen och koka ihop till en gröt, tillsätt smör/rapsolja, sirap och salt.

Ljumma resterande vätska i en annan kastrull och smula ned jästen, rör om tills den löst sig.

Rör ihop gröten med jästblandningen och tillsätt mjölet lite i taget.

Knåda för hand eller i matberedare till en slät deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Dela degen i 16-18 delar, rulla varje del till en boll och platta ut till en kaka på ca 8-10 cm i diameter.

Nagga och låt jäsa i 15 minuter. Grädda i 250 grader c;a 7-8 minuter.

Pensla efteråt LÄTT med varmt vatten om du vill ha en lite blankare yta.

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
av SDMaya
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av babbs
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av bikbok
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.