Supergod efterrätt som passar även den som inte är så förtjust i lakrits (jag :) då lakritssmaken inte är jättestark.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
ca 25 minuter
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Häll sedan i det smälta smöret och rör ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm. Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet.
- Grädda längst ner i ugnen.
- Hacka chokladen och strö över pajen när den är färdig. Låt kallna innan den serveras.
- OBS! Marabou verkar ha slutat tillverka choklad med lakrits?! (inte saltlakrits) Jag testade med Anthon Berg mörk choklad med salmiak. Det funkade men blev inte riktigt rätt, inte så mycket lakritssmak... :) Finns säkert fler choklad/lakrits att testa sig fram med!
Publicerat den
13 februari 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var mums. Servera grädde och färska hallon till