Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk tomatsoppa

 
Skriv ut

I Frankrike sötar man tomatsoppan en aning för att lyfta fram tomatsmaken.

Ingredienser

Instruktioner

Skålla tomaterna i hett vatten. Skär bort stjälkfästet. hacka eller mixa köttet. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och låt den bli mjuk utan att få färg. Strö över mjölet och rör om. Späd med tomathacket och vattnet. Tillsätt buljongtärningen, tomatpurén, saltet, pepparn och farinet. Låt koka ca 10 minuter. Späd till sist med grädden och smaka av soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.