Muscovadosockret i den här ger lite smörkolasmak som passar väldigt väl ihop med frukten och mandeln.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna, men inte så det stelnar igen. Mal mandeln och blanda med sockret och mjölet. Rör ner vaniljsockret också. Rör ner äggen och sist det smälta smöret.
- Sätt på ugnen, 200 grader. Häll smeten i en smord och bröad form och ställ in den i kylskåpet medan du gör resten.
- Kärna ur frukten och skär den bitar. Tryck ner den en bit i kakans yta. Skär chokladen i bitar och tryck ner den också. Fördela så jämnt som möjligt. Mörk eller ljus choklad är upp till din egen smak förstås; kakan på bilden har mörk 76%-ig choklad, men godast blir det faktiskt med Marabous mjölkchoklad. Tycker jag.
- Grädda i 200 grader, 25-30 minuter.
Publicerat den
14 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar