Smaskiga lite söta lappbröd! Ät med xtrasaltat bregott och/eller ost, skinka, rökt renstek eller varför inte ett havssaltat smör... Stoppa i ryggsäcken när du drar på utflykt.
Finfina att frysa ner och tina upp styckevis efter behov.
Instruktioner
- Rör ut jästen i ljummen mjölk.
- Tillsätt socker, salt, smält margarin och nästan allt mjöl.
- Blanda och knåda med tillsats av lite mjöl i taget tills degen släpper och inte kladdar.
- Baka ut tunna brödkakor som passar din crepespanna/stekpanna.
- Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
- Sätt stora plattan på 2an eller 3an och värm upp pannan.
- Kruskavla gärna bröden innan du steker dem - de ska vara ljusa men genomstekta. Tar bara ett par minuter.
- Låt svalna under duk, skär i kvartar och ät färska eller frys ner. Blir torra om de ska ligga framme i påse.De smakar nybakta om du tar upp och värmer i micron...Suveränt utflyktsbröd.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bra å smidigt recept! Tack för det! :D