Gahkko - tunna mjukbröd i stekpannan

Smaskiga lite söta lappbröd! Ät med xtrasaltat bregott och/eller ost, skinka, rökt renstek eller varför inte ett havssaltat smör... Stoppa i ryggsäcken när du drar på utflykt.
Finfina att frysa ner och tina upp styckevis efter behov.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

½ l mjölk
25 g jäst
½ dl socker
1 tsk salt, knappt
75 g smält smör
ca 1 kg mjöl

Betyg (0 röster)
Antal personer
varierande
Visningar:
5901
Sparat:
256

Gör så här

Rör ut jästen i ljummen mjölk.

Tillsätt socker, salt, smält margarin och nästan allt mjöl.

Blanda och knåda med tillsats av lite mjöl i taget tills degen släpper och inte kladdar.

Baka ut tunna brödkakor som passar din crepespanna/stekpanna.

Låt jäsa under duk ca 45 minuter.

Sätt stora plattan på 2an eller 3an och värm upp pannan.

Kruskavla gärna bröden innan du steker dem - de ska vara ljusa men genomstekta. Tar bara ett par minuter.

Låt svalna under duk, skär i kvartar och ät färska eller frys ner. Blir torra om de ska ligga framme i påse.De smakar nybakta om du tar upp och värmer i micron...Suveränt utflyktsbröd.

LIKNANDE RECEPT

av ThomasP
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.