Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med mascarpone och jordgubbar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rosa söt glasstårta med len mascarpone och goa gubbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna och blanda dem med sockret. Vispa grädden till ett fast skum. Mixa bären med sockret till en krämig blandning. Tillsätt först mascarponen lite i taget och vänd sedan ner grädden.
  2. Häll smeten i en skål, täck över och ställ in den i frysen i 1 timme. Ta ut glassmeten och vispa den helst med elvisp tills den är slät.
  3. Vispa eller rör sedan glassmassan ytterligare 2 gånger under infrysningstiden, med 1 timmes uppehåll mellan varje gång. Den 3:e gången, rör om med en träslev tills glassblandningen är jämn och slät.
  4. Fyll glassmassan i en plastfolieklädd rund bakform. Ställ in i frysen och låt stå i 4-6 timmar.
  5. Ta ut glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. stjälp upp den på ett serveringsfat och dekorera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.