Rosa söt glasstårta med len mascarpone och goa gubbar!
Instruktioner
- Skölj och snoppa jordgubbarna och blanda dem med sockret. Vispa grädden till ett fast skum. Mixa bären med sockret till en krämig blandning. Tillsätt först mascarponen lite i taget och vänd sedan ner grädden.
- Häll smeten i en skål, täck över och ställ in den i frysen i 1 timme. Ta ut glassmeten och vispa den helst med elvisp tills den är slät.
- Vispa eller rör sedan glassmassan ytterligare 2 gånger under infrysningstiden, med 1 timmes uppehåll mellan varje gång. Den 3:e gången, rör om med en träslev tills glassblandningen är jämn och slät.
- Fyll glassmassan i en plastfolieklädd rund bakform. Ställ in i frysen och låt stå i 4-6 timmar.
- Ta ut glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. stjälp upp den på ett serveringsfat och dekorera med jordgubbar.
Publicerat den
15 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar