Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig fläskfilé med champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott. Mormors favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Rensa och slanta upp fläskfilén i ca en halvcentimeter tjocka skivor. Lägg upp bitarna på en skärbräda. Bred på senap och peppra lätt på bägge sidorna av köttet .Smält margarinet gyllenbrunt i en stekpanna och stek köttbitarna tills de fått en liten stekyta. Lägg dem i en smord ugnsform brevid varandra. Slanta champinjonerna om de är färska är de på burk slå av vätsakan på dem. Stek champinjonerna i samma panna som köttet slå på grädden och soyan, låt puttra en minut .Smaka av med salt och peppar. Slå champinjonröran över köttbitarna och strö över lite hackad persilja. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills det börjar att bubbla lätt och fått lite färg.Ju längre det får stå desto godare blir det, men det får inte koka torrt, töm på mer grädde iså fall.
  2. Servera kokt potatis och en grönsallad till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.