Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kyckling med couscous och morotstzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kryddig kyckling med goda tillbehör. Dela gärna kycklingen på mitten i två halvor, så blir den både enklare och snabbare att grilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i två delar genom att skära den längsmed ryggraden. Picka köttet med en gaffel och pressa över citronsaft. Blanda ihop alla kryddor och klappa in kycklingen med dem. Gör en grop i grillkolen så att de ligger utmed sidan på grillen.
  2. Lägg kycklingen på gallret i mitten. Lägg på locket och grilla kycklingen ca 30 minuter på var sida, eller tills den är helt genomstekt. Prova genom att sticka i låret, saften ska vara ofärgad. Skär zucchinin i skivor och vänd dem i olja. Grilla dem 2 minuter på var sida.
  3. Couscoussallad: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda basilika, oja, parmesan, salt och peppar. Skölj och hacka koriandern. Vänd ihop couscous, koriander, basilikadressingen och tinade ärter.
  4. Morotstzatziki: Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda ihop morötter och pressad vitlök med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär brödet i skivor, pensla med olja och grilla dem någon minut på var sida. Strö över lite salt strax före servering.
  6. Servera kycklingen direkt från grillen med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.