Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med honungsbakade grönsaker och rödlökstsatsiki

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mättande och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ett kaffefilter i en sil eller en tratt över en skål. Häll i yoghurt och låt den rinna av i rumstemperatur, ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och morötter. Dela potatisen i klyftor och morötterna i stavar. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja. Salta, peppra och strö över grillkrydda. Blanda allt väl.
  3. Sätt in långpannan mitt i ugnen och stek i ca 10 minuter. Ringla över honung och rör om. Stek ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt sockerärter.
  4. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda den avrunna yoghurten, ca 2 dl, med nästan all rödlök (spara lite till garnering) och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hetta upp en grillpanna eller utegrillen. Stek eller grilla laxen 3-4 minuter på varje sida. Strö på salt och citronpeppar efter grillning.
  6. Garnera laxen med citronskivor och dill. Servera med ugnsbakade grönsaker och rödlökstsatsiki.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carbooo 21 oktober 2008

    Åhh vad gott det lät! Tänker prova det idag. Mvh Carbooo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.