Passar bra till t ex helstekt oxflie eller skivad rostbiff men är god som vegetarisk rätt också.
Instruktioner
- Skär aubergine, squash och tomater i 3-4 mm tjocka skivor.
Hetta upp en stekpanna och häll i några droppar olja. Stek augergine och squash över stark värme så att skivorna blir aningen bruna, ca 1 min på varje sida.
Varva aubergine, squash och tomatskivor på ett ugnssäkert fat. Skala löken och hacka den fint. Ta ur kärnorna ur chilin och skär den i 2 mm tjocka skivor. Strö lök och chili över grönsakerna och krydda med salt och timjan. Smält smöret på svag värme, tillsätt creme fraiche och parmesanost. Rör om tills allt är väl blandat men låt inte såsen koka. Skala vitlöken, pressa ner den i såsen. Fördela såsen över grönsakerna. Gratinera i 250 C ca 12 min eller tills gratängen fått fin färg.
- Bjud också till pressad potatis eller ris.
Tips: byt ut creme fraichen till grädde om du vill.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åt detta till middag i helgen och det var jättegott. Mycket smaker vilket krävs i en sådan gratäng tycker jag. Vi hade den som tillbehör till ryggbiff och det krävdes inget annat. Rekommenderas varmt!