Paprikor, lök och tomater utgör basen i den här goda omeletten, perfekt som lättare lunch eller kvällsmat.
Instruktioner
- Skala och skiva löken. Separera lökringarna. Halvera paprikorna och chilin på längden och kärna ur dem. Skölj dem under rinnande kallt vatten och strimla dem fint.
- Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skålla dem. Skala, kärna ur och tärna tomaterna. Lägg några persiljeblad åt sidan, ta av resten av bladen från kvistarna och hacka dem.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt lökringarna. Låt dem mjukna på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt paprika och chili och fräs 5 minuter under omrörning.
- Rör ner tomaterna och fräs under omrörning. Höj värmen något och låt vätskan från tomaterna sjuda bort. Rör ihop äggen i en skål med en gaffel, salta och peppra.
- Spara 1 nypa hackad persilja och lägg resten i stekpannan. Tillsätt äggen och blanda ordentligt. Lägg på locket och låt steka på låg medelvärme i 5-10 minuter. Skaka pannan då och då. Lyft kanten när blandningen har stelnat så att löst ägg rinner ner. Garnera med persilja och servera genast.
Publicerat den
6 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar