Gudagod rabarberpaj

Mums. Favoritpajen som alla älskar. Nu när rabarbern är så fin använder jag det. Använd annars frukt och bär efter säsong, och har du ingen färsk så ta frysta jordgubbar t ex. Smakar underbart. Har även gjort den med en burk persikor, jättegott! Mandelmjöl kan bytas mot vetemjöl, men min dotter är veteglutenallergisk. Mandeln blir bäst om man maler på gammalt sätt i kvarn och då följer alltid halvmalda mandlar med, gott.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, rabarberpaj, rabarber
Gudagod rabarberpaj
Källa: Egen Bild
Uppladdad av: FBKBA
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

5-6 rabarberstjälkar i bitar
1½ dl mandelmjöl (malda oskalade mandlar)
1 dl cocosflingor
1 dl havregryn
2 dl strösocker
1 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör, smält
1 msk potatismjöl

Betyg (7 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
21802
Sparat:
648

Gör så här

Smält smöret. Häll några droppar smör i pajformen och pensla ut det.
Lägg i rabarbern. Pudra över potatismjölet.
Blanda alla övriga torra ingredienser.
Blanda i ägget.
Fördela över rabarbern.
Fördela sist smöret i en fin stråle över hela pajen.
In i ugnen 200 grader 20-25 min beroende på ugn.
Servera med vispad grädde el vaniljglass.

LIKNANDE RECEPT

Rabarberpaj recept
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av tisel
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av wifsta
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.