Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötspavlova med kanelgrädde och frukt

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En maffig marängtårta som hela släkten kommer att älska!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj med smör, även upp på kanterna.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr het panna tills de börjar mörkna. Gnugga bort det tunna skalet. Lägg hälften åt sidan, till garnering, grovhacka resten.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt vinägern droppvis under fortsatt vispning. Blanda socker med maizena och vaniljsocker. Vispa ner lite sockerblandning i taget, och vispa sedan till en fast, seg och blank maräng. Vänd ner hasselnötterna och bred ut smeten jämnt i formen.
  4. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 100 grader. Grädda i ca 1 timme och 20 minuter. Lossa bakplåtspapperet och låt marängen svalna på ett galler. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg men låt då marängen stå kvar i ugnen så att den håller sig torr på ytan.
  5. Skär frukten i bitar. Vispa grädden och smaksätt med kanel. Bred den över hela marängen. Garnera med frukt. Strö över nötterna och toppa med lite blad av citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.