Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötspavlovas med björnbär

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Läckra och vackra små bakelser...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg och skalen börjar trilla av.
  2. Häll dem i en skål och gnid bort skalen med en bit hushållspapper.
  3. Hacka nötterna fint i en matberedare.
  4. Sätt ugnen på 100°.
  5. Vispa äggvitorna till vitt skum och tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv. Vänd ner nötterna.
  6. Klicka eller spritsa ut maränger på bakplåtspapper.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Marängerna är klara när de känns lätta och släpper papperet.
  8. Blanda crème fraiche med florsocker och lägg en klick på marängerna.
  9. Toppa med björnbär och sikta över florsocker. Dekorera gärna med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.