Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och linfrölimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig limpa fylld med nyttiga linfrön och rågkross.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn och salt i en bunke. Häll över kokhett vatten och rör om. Låt blandningen svalna. Smula ner jästen i havregrynsblandningen och tillsätt den ljumma mjölken. Rör om ordentligt så att jästen löses upp.
  2. Tillsätt linfrön, rågkross, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt till en kladdig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  3. Knåda ihop degen med mjölade händer och forma den till en limpa. Lägg den i en smord limpform, ca 2 liter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla limpan med vatten och strö över havregryn. Grädda brödet längst ner i ugnen i 40-50 minuter. Låt det svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.