Ett lättbakat bröd med fibrer, både lösliga och olösliga, som magen mår bra av.
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Värm vatten och olja till 37°
Smula jästen och rör ut den med det värmda degspadet.
- Tillsätt sirap, salt, linfrö, havrekli, havregryn, grahamsmjöl och 1 3/4 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Pudra över degen med lite mer mjöl och arbeta samman efter jäsningen.
Du avgör själv när degen känns lagom för att skrapas ned i en bakpappersklädd långpanna med måtten 20x30 cm.
- Mjöla handen och tryck ut degen jämnt i formen.
Sporra ut 24 rutor och nagga med en gaffel.
Låt jäsa i ca 30 minuter till och grädda sedan på mittfalsen i knappt 20 minuter.
Brödet går bra att frysa.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här verkar super, det vill jag baka snarast möjligt ;) (Y) återkommet med betyg!
låter gott återkommer med betyg när jag har testad det monica
Kändes nyttigt! Var godast nybakt!
Helt OK och lättbakat bröd, men bakar det nog inte igen.
inte i min smak kommer inte att göra om dom mvh monica
Hej nu har jag bakat dina havrerutor igen första gången jag bakade dom då tyckte jag inte om dom men nu när jag gjorde dom igen dom kändes nyttiga tack för receptet kommer att göra dom flera gånger mvh monica
Tack för receptet. Ett gott bröd , bakat det flera gånger . Mvh Inger
Kändes alldeles för degiga i magen. Inte så grovt som jag trodde dte skulle bli.