Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foliestekt nötbringa med ugnsbakad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bringa brukar oftast kokas till pepparrotskött, soppor och buljong, men den kan även kryddas och stekas i ugn. En stektermometer är bra att ha, så att man vet exakt när köttet är färdigt. Håller man en jämn värme hela stektiden igenom blir köttet genomstekt utan att brännas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nötbringan på en stor bit aluminiumfolie. Gnid köttet med en blandning av salt, peppar och rosmarin och rulla ihop steken. Svep foliet runtom och stick in en stektermometer. Stek i 200° ca 2½ timma. Termometern ska visa 78°.
  2. Skär upp köttet och servera tillsammans med den sky som bildats i foliet och den bakade potatisen.
  3. Potatis: Borsta potatisarna riktigt rena och torka dem väl. Baka dem i 200° ca 1 timme. Gör ett kryss i potatisen när den är mjuk och tryck till så att det bildas ett hål. Strö på salt och lägg i en klick smör eller margarin. Garnera med en persiljekvist. Eller gör som jag: Hacka ned persiljan i smöret och lägg sedan på det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.