Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt falukorv på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är lätt att laga mat i ugnen. I det här receptet kan potatis, rotsaker och lök förberedas och bara rostas i ugnen tillsammans med korven när maten ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisarna. Skala och skär morötterna, rotsellerin och palsternackan i mindre bitar. Koka allt fem minuter. Slå av vattnet och sprid ut rotsakerna i en långpanna. Skala och skär gul och rödlök i klyftor som blandas med rotsakerna. Pressa över vitlök och ringla på olivolja. Krydda med basilika, salt och peppar.
  2. Dra skinnet av korven och snitta den till drygt hälften. Pensla ytan med olja, salt och peppra samt stek i 200 graders ugn cirka 25 minuter. Efter halva tiden läggs även tomathalvor i långpannan. Serveras med salladsgrönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.