Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med kålrot och mild senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt klarar skivan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär kålroten i drygt centimeterstora bitar. Koka bitarna i 3 minuter. Sila bort vattnet och stek bitarna 2 minuter i rapsolja. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Strö över timjan och salt.
  2. Putsa filén. Gnid in köttet med salt och peppar och bryn den runt om i lika delar rapsolja och smör. Lägg köttet ovanpå kålbitarna och sätt in i ugn i 175 grader i ca 15 minuter.
  3. Koka upp vin, vatten, grädde, timjan, fond och senap. Red med majsstärkelsen och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.
  4. Låt köttet vila några minuter innan det skivas upp och serveras med kålen som bädd och sås över. Servera med potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.