- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En mycket god och snabblagad middag för 2-4 personer.
Instruktioner
- Dela baconskivorna försiktigt och lägg upp på en tallrik
Skär/hacka 2 baconskivor i småbitar, blanda hacket med en halva riven lök, potatis
och älgfärs i en rymlig bunke, tillsätt ägg, salt, kryddor och blanda väl.
- Dela köttfärsen i 6 lika delar som rullas och plattas till något som tjockare biffar, linda en baconskiva runt kanten och fäst med en tandpetare.
- Stek i smör med en het stekpanna från början som sedan sänks till 3-4 och eftersteks och vänds tills dom känns färdiga, man kan provsticka med en tandpetare i mitten och granska köttsaften som ska vara lite klar till färgen. Skär resterande lök i strimlor och stek den tillsammans med biffen
- Tillsätt 2 dl vatten i pannan och låt det steka upp lite, lyft över biffarna och lök till en serveringspanna, blanda i soja, fond och grädde/mjölk i stekpannan och rör ihop med en visp- slå sedan detta över biffarna.
- Serveras med kokt mandelpotatis, lingonsylt och en fräsch grönsallad.
Publicerat den
10 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar