Av Indiens alla härliga vegetariska rätter är denna en av de allra vanligaste, en god och enkel potatisrätt med en mängd olika kryddor som frestar smaklökarna.
Instruktioner
- Blanda chiliflingor, garam masala, spiskumminfrön, senapsfrön, fänkålsfrön, svartpeppar och lagerblad i en skål. Stöt kryddblandningen i en mortel eller kör den hastigt i en liten kaffekvarn.
- Skala och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala potatisen och tärna den i ganska små bitar. Riv ingefäran.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad bryta. Fräs kryddblandningen hastigt i oljan. Rör sedan ner vitlök, lök och ingefära och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
- Dela chilifrukten och paprikorna och ta bort kärnorna. Skär i småbitar. Blanda ner potatis, chili och paprika i grytan.
- Häll buljongen över grönsakerna. Rör ner gurkmeja och låt allt koka upp. Sjud under lock cirka 20 minuter. Servera med svalkande yoghurt.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar