Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk curry med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Av Indiens alla härliga vegetariska rätter är denna en av de allra vanligaste, en god och enkel potatisrätt med en mängd olika kryddor som frestar smaklökarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda chiliflingor, garam masala, spiskumminfrön, senapsfrön, fänkålsfrön, svartpeppar och lagerblad i en skål. Stöt kryddblandningen i en mortel eller kör den hastigt i en liten kaffekvarn.
  2. Skala och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala potatisen och tärna den i ganska små bitar. Riv ingefäran.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad bryta. Fräs kryddblandningen hastigt i oljan. Rör sedan ner vitlök, lök och ingefära och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
  4. Dela chilifrukten och paprikorna och ta bort kärnorna. Skär i småbitar. Blanda ner potatis, chili och paprika i grytan.
  5. Häll buljongen över grönsakerna. Rör ner gurkmeja och låt allt koka upp. Sjud under lock cirka 20 minuter. Servera med svalkande yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.