Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en exotisk, annorlunda och näringsrik kycklinggryta. Den är dessutom mycket lätt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kycklingfiléerna och skär dem i 1 cm breda strimlor. Krydda med peppar och spiskummin.
  2. Skala lök, vitlök och ingefära. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och skölj väl. Hacka alltsammans fint.
  3. Värm upp oljan i en stor gryta. Fräs upp lök, vitlök och chili tillsammans med anis och kokos. Ta grönsakerna ur grytan och bryn kycklingen på hög värme i den överblivna oljan.
  4. Tillsätt grönsakerna till köttet. Blanda ner youghurt och gurkmeja. Smaka av med salt. Låt sjuda under lock 10 minuter på svag värme.
  5. Servera grytan tillsammans med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Matsabah 25 januari 2010

    Gott och enkelt! En favorit :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.