- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fick den här när jag var hos en kompis, mycket god.
Instruktioner
- Skala lök och vitlök. Hacka i en matberedare, tillsätt ingefära i matberedaren ihop med 2 msk vatten, men bara en kort stund, annars finns det risk att löken blir besk.Tillsätt kummin, kanel, koriander och cayennepeppar.
- Skölj riset i en sil, spola det kort och slå över i en kastrull. Häll på 6 dl vatten. Koka upp och sänk värmen sedan.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i lök och kryddblandningen. Fräsa, sänk sedan värmen. Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg i gryta. Stek alltsammans i 5 min och tillsätt sedan den krossade tomaten och matlagningsgrädden, rör om i grytan. Salta efter smak, låt grytan puttra 5 min på lägsta värmen i ca 15 min. Skala och finhacka nästa vitlöksklyfta, hetta upp olja i stekpanna, lägg i vitlöken och senapen, fräs kort och sedan tillsätter du haricot verts, tillsätt kryddor efter smak, lägg i socker, rör om. Lägg på lock på grytan och koka i ca 7-8 min. Servera riset till.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar