Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fick den här när jag var hos en kompis, mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och vitlök. Hacka i en matberedare, tillsätt ingefära i matberedaren ihop med 2 msk vatten, men bara en kort stund, annars finns det risk att löken blir besk.Tillsätt kummin, kanel, koriander och cayennepeppar.
  2. Skölj riset i en sil, spola det kort och slå över i en kastrull. Häll på 6 dl vatten. Koka upp och sänk värmen sedan.
  3. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i lök och kryddblandningen. Fräsa, sänk sedan värmen. Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg i gryta. Stek alltsammans i 5 min och tillsätt sedan den krossade tomaten och matlagningsgrädden, rör om i grytan. Salta efter smak, låt grytan puttra 5 min på lägsta värmen i ca 15 min. Skala och finhacka nästa vitlöksklyfta, hetta upp olja i stekpanna, lägg i vitlöken och senapen, fräs kort och sedan tillsätter du haricot verts, tillsätt kryddor efter smak, lägg i socker, rör om. Lägg på lock på grytan och koka i ca 7-8 min. Servera riset till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.