Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklinggryta med chapati

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Hittade det här receptet på påsen med kycklingfilé - min man provade det på min mamma, och gissa om det gick hem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hacka löken och vitlöken. Fräs lök och kryddor i oljan tills löken blir mjuk. Lägg i kycklingen och vänd den i kryddorna. Tillsätt salt, peppar, mango chutney och yoghurt. Koka under lock på svag värme i ca 40 minuter.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vatten tills det blir en deg som inte kladdar. Knåda väl i minst 5 minuter, täck över och låt stå i minst 30 minuter. Knåda degen, dela den i ca 10 bitar, forma runda bollar och kavla ut dem så tunt som möjligt. Grädda bröden mitt i ugnen tills de har fått färg och svällt upp. Vänd dem och låt dem få färg på andra sidan.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Jonaman 29 juli 2008

    Väldigt gott! Jag bjöd en laktosintolerant och en som inte tål vitlök så jag lagade grytan utan vitlök och yoghurt. Vitlöken ersatte jag med cayennpeppar och yoghurten med vatten.

  • nica83 11 oktober 2008

    Helt galet gott! Detta ska jag göra fler gånger =) Tack för ett jätte bra middagstips!

  • slunkmor 8 mars 2009

    Fantastiskt gott!! Hade kokt potatis till som passade bra.

  • majamia 13 februari 2011

    Riktigt gott!

  • Mistys 22 januari 2012

    Mycket gott. Kommer vi att göra igen.

  • allroyals 25 februari 2012

    Galet gott, minst en gång i veckan sista halvåret :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.