Både ölet och chokladsåsen har en liten uppfriskande beska som vägs upp av de söta karamelliserade popcornen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Häll muscovadosocker, sirap, 2 dl stout och smör i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst upp sig. Låt såsen koka i ca 7 minuter. Dra av kastrullen från värmen och rör ner 2 msk stout. Lägg popcornen i en skål och häll såsen över dem, försök att täcka så mycket som möjligt.
- Häll ut popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda popcornen mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och skaka om den rejält, och grädda i ca 20 minuter till. Mortla saltet och strö det över de kladdiga popcornen. Låt dem svalna och förvara dem sedan i en lufttät burk tills du ska använda dem.
- Inkokta päron:
Koka upp en sockerlag på öl, socker och apelsin. Skala päronen, lägg dem i kastrullen och koka dem mjuka. Låt dem svalna i lagen.
- Kolasås:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Vispa ihop dem och låt såsen koka tills den blir simmig och bubblar med stora bubblor.
- Servering:
Ringla såsen över päronen och strö till sist över de karamelliserade popcornen. Servera med en klick vaniljglass.
Publicerat den
4 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar