Våfflor som håller sig frasiga även kalla.
Instruktioner
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med lite mjölk, rör ner resten av mjölken. Blanda ner all mjöl.
- Låt jäsa 30 minuter (kan stå längre, upp till 3 timmar att jäsa).
- Vispa i smeten och häll i smöret. (Om smöret stått för länge kan det ha stelnat lite, värm bara lätt igen).
- Värm våffeljärnet. Pensla lätt med lite smält smör och häll i nästan 1 dl smet. Grädda 2 minuter och lägg på galler för att svalna. Lägg dem separat och stapla EJ.
- Servera med vanlijglass och hemgjord jordgubbssylt.
Publicerat den
12 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt suveränt recept på våfflor! De blev jättefrasiga och betydligt godare än köpt våffelsmet.
Toppen goda och frasiga våfflor, dessa kommer att vara våra favoriter.
Otroligt goda våfflor! Alla andra våffelrecept här hemma kommer att kastas i sopptunnan. Hela familjen åt och åt så våfflorna fick ersätta middagen eftersom ingen orkade vare sig laga mat eller äta mat efter att våfflorna tagit slut.
Samma som min mormors recept, jag brukar lägga till 1 tsk socker eller vaniljsocker för att våfflorna ska få lite bättre färg, och lite salt. Verkligen bästa receptet någonsin!