Jägmästarens bästa

Smakrika grytor kräver fylliga rödviner!
Vinet Montepasso 2006 gifter sig fint med höstens alla köttgrytor.

Ingredienser

500 g grytbitar av vilt(älg, rådjur el.hjort)
1 msk smör
1 stor gul lök
2 morötter
21/2 dl köttbuljong(1 tärning)
1 flaska porter, 33 cl
1 lagerblad
1/2 liter färska kantareller
1 msk smör
100 g chèvre el. fetaost
3 msk lingon, tinade
1/2 dl persilja

Tillbehör:
Ugnsbakad klyftpotatis
Grönsallad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2168
Sparat:
33

Gör så här

Bryn köttbitarna runt om i smöret i en gryta.
Tärna lök och skär morötterna i slantar.
Lägg det i grytan och låt fräsa med en stund.
Häll över buljongen och portern.
Lägg i lagerblad och låt puttra ca 1 timme.

Stek kantarellerna i smöret ca 10 minuter. Lägg dem i grytan.
Smula över chèvreosten och strö över lingon och persilja.

Servera gärna med ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.

LIKNANDE RECEPT

av Marre73
över 2 månader
av grill
över 2 månader
av hobbe69
över 2 månader
över 2 månader
av boz1965
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader