- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Snabbt och enkelt att sno ihop. Ändå med en festlig känsla i den sköna kombinationen av bearnaise, jalapeno och koriander.
Instruktioner
- Rör ihop ströbördet med vatten till en trög soppa. Ställ åt sidan.
Lägg färsen i en bunke och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Måtten är riktmärken, så smaka av efter eget tycke.
Finhacka de 10 bitarna grön Jalapeno och lägg i. Ta ett par till om du gillar starkt.
Blanda i ströbrödet när det tjocknat.
Knäck i äggen och rör ihop allt under någon minut. Ställ åt sidan.
Råstek potatisen i olivoljan och krydda med salt och peppar. Håll varmt.
Forma pannbiffar av färsen och stek i smör i het panna c:a 30 sekunder per sida. Stek på svag värme tills dom är genomstekta och inte känns porösa i mitten.
Lägg upp på tallrikar med potatis, tomat och en klick bearnaise. Klipp rikligt med koriander över tomaterna och potatisen.
Strö till sist över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Variera lite:
Finhacka tomaterna och blanda med hackad rödlök, rör ihop med färsk koriander, lite flingsalt och några droppar balsamvinäger.
Blanda spiskummin eller kardemumma i färsen.
Skippa Bearnaise-såsen och kör Tzatziki istället.
Publicerat den
17 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar