Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jalapenobiffar med färsk koriander och bearnaise.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabbt och enkelt att sno ihop. Ändå med en festlig känsla i den sköna kombinationen av bearnaise, jalapeno och koriander.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ströbördet med vatten till en trög soppa. Ställ åt sidan. Lägg färsen i en bunke och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Måtten är riktmärken, så smaka av efter eget tycke. Finhacka de 10 bitarna grön Jalapeno och lägg i. Ta ett par till om du gillar starkt. Blanda i ströbrödet när det tjocknat. Knäck i äggen och rör ihop allt under någon minut. Ställ åt sidan. Råstek potatisen i olivoljan och krydda med salt och peppar. Håll varmt. Forma pannbiffar av färsen och stek i smör i het panna c:a 30 sekunder per sida. Stek på svag värme tills dom är genomstekta och inte känns porösa i mitten. Lägg upp på tallrikar med potatis, tomat och en klick bearnaise. Klipp rikligt med koriander över tomaterna och potatisen. Strö till sist över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Variera lite: Finhacka tomaterna och blanda med hackad rödlök, rör ihop med färsk koriander, lite flingsalt och några droppar balsamvinäger. Blanda spiskummin eller kardemumma i färsen. Skippa Bearnaise-såsen och kör Tzatziki istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.