Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt med fläder

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Låter så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva jordgubbarna eller skär dem i bitar. Lägg dem i en gryta och blanda väl med socker och pressad citron. Lägg i det rivna skalet från en väl tvättad citron.
  2. Värm upp blandningen till kokpunkten under omrörning. Stormkoka sylten i två minuter. Rör ner blomklasarna. Ta bort skummet på ytan och låt svalna cirka 15 minuter.
  3. Ta upp blomklasarna.
  4. För längre hållbarhet: rör ner 1 kryddmått natriumbensoat i en matsked sylt och blanda det i grytan.
  5. Häll upp sylten i väl rengjorda burkar, sköljda med riktigt hett vatten. Blanda gärna en halv tesked natriumbensoat i det heta vattnet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mattjejen 12 juli 2009

    Idag har jag kokat jordgubbssylt med fläder, lavendel och vanilj, ska bli spännande att smaka dom olika smakerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.