Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julvörtbröd i långpannan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På julbordet hemma hos oss är julvörtbröd ett måste. Detta recept har jag fått av min mamma som hämtat det från "Allt om mat".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt utom jäst och mjöl i en kastrull och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och blanda i mjölet. Knåda degen blank och smidig. Jäs 45 minuter.
  2. Forma 4 limpor och lägg dem i långpannan med bakpapper under och mellan varje. Jäs 30 minuter under bakduk.
  3. Grädda på nedersta falsen i 225 grader i 30-40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • RoffeD 29 december 2013

    Hej, Detta julbröd blev en succé. Jag har gjort brödet i tre omgångar före jul och använt det som en blomma när jag varit bortbjuden strax före och nu efter jul, Alla bara älskar smaken och konsistensen på brödet. RoffeD

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.