Alla älskar bullar! Denna solskensbulle räcker till många bullfantaster.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
- Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom smör i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig vispning på medelhög värme. Dra kastrullen från värmen så fort den första bubblan syns. Tillsätt smöret och vispa tills det har smält. Låt krämen svalna.
- Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och platta ut till två rundlar, ca 2 cm tjocka, på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred ut vaniljkrämen på rundlarna men lämna en kant runtom, ca 2 cm bred. Låt jäsa ca 30 min. Strö blåbär och hallon på vaniljkrämen och pensla kanterna med ägget.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över.
Publicerat den
1 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar