Kajsas kalops

Köttfärs med kryddpeppar och lagerblad smakar klassisk kalops. Klyftad potatis kokar snabbt under tiden. Traditionell kalops ska koka i minst en timme för att köttet ska bli mört, men väljer man finare kött eller som här köttfärs går det betydligt snabbare!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kalops
Kajsas kalops
Källa: www.nordiskmat.se
Uppladdad av: Queenie
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

400 g nötfärs
1 msk smör- & rapsolja
2 morötter
1 gul lök
1 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1-2 tsk kalvfond
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk kryddpeppar
1 lagerblad

Till servering:
Lätt crème fraiche
Inlagda rödbetor

Betyg (13 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
7016
Sparat:
284

Gör så här

Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, kryddpeppar och smulat lagerblad.

Servera med potatis, kokt i klyftor, en klick lätt crème fraiche och inlagda rödbetor.

LIKNANDE RECEPT

Kalops recept
av Liliane
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
över 2 månader
av Roberg
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.