Kajsas kalops

Köttfärs med kryddpeppar och lagerblad smakar klassisk kalops. Klyftad potatis kokar snabbt under tiden. Traditionell kalops ska koka i minst en timme för att köttet ska bli mört, men väljer man finare kött eller som här köttfärs går det betydligt snabbare!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kalops
Betyg (13 röster)
Antal personer
4 st
Kajsas kalops

Gör så här

Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, kryddpeppar och smulat lagerblad.

Servera med potatis, kokt i klyftor, en klick lätt crème fraiche och inlagda rödbetor.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Nötfärs, Smör & rapsolja, Morot, Gul lök, Vatten, lätt Crème fraiche, Kalvfond, Salt, Kryddpeppar, Lagerblad, Peppar, lätt Crème fraiche, Inlagda rödbetor
Visningar:
7440
Sparat:
288

LIKNANDE RECEPT

Kalops recept
Min bästa kalop..
av Liliane
över 2 månader
Köttgryta med v
över 2 månader
Kalops a la Lei..
av tina62
över 2 månader
Kalops på fläsk..
av Roberg
över 2 månader
Kalops
över 2 månader
Mustig höstgryt
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.