Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalas africana med paprikaris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte provat än...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med riset. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett några minuter.
  2. Tillsätt ris, buljong, vatten och salt. Rör om. Låt riset koka under lock ca: 18-20 minuter, eller enligt förpackningens anvisningar.
  3. Skiva kasslern.
  4. Vispa samman kokosmjölk, curry, pressad apelsinsaft och mango chuntey i en låg panna. Lägg ner kasslern och låt allt puttra ca: 5-6 minuter.
  5. Skala och skiva bananen. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Lägg ner bananskivorna i kasslergrytan och låt dem puttra med några minuter. Smaka av
  6. Om man vill ha tjockare sås kan man reda av den med lite maizenaredning och ljusa såser.
  7. Strö över pinjenötter och färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.