Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Den här äppelkakan älskar vi, och den går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en form. Skala och skiva äpplena. Vispa ägget ljust och pösigt med sockret. Tillsätt det smälta smöret och bittemandeloljan, rör om och häll sist i vetemjölet. Häll smeten i formen och stoppa i äppelskivorna, pudra över kanel och råstösocker. Grädda 25 minuter om du precis som vi gillar lite kladdigt, annars kan du öka gräddningen några minuter. Jag brukar ha vispgrädde till, men det går ju lika bra med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • orangejo 4 november 2015

    Kul idé men det finns ingen uppgift om hur stor formen ska vara. Vi tog en helt vanlig form och smeten täckte bara botten. Alldeles för mycket äpplen också, fick bara i hälften.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.