Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med en touch av apelsin

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En helt fantastiskt god kladdkaka, dubbelt så godare en vanlig. Kombinationen av apelsin och choklad är helt fantastisk och med denna kladdkakan kan du imponera på vem som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader smält chokladen över vattenbad och tillsätt rivet apelsinskal. Låt svalna. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt chokladen i äggsmeten och sedan vänd försiktigt ner mjölblandningen. Sist häll i smöret. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Jag brukar ta ut den när jag tänker att den skulle behöva 1 minut extra, då blir den perfekt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.