Kladdkaka med havregryn.

God, fin konsistens och trevligt med ”tuggiga” havregryn. Lätt att äta som munsbitar utan sked.

Kladdkaka med havregryn.
Källa: Anna Braw, 32, Limhamn.
Uppladdad av: gabbebal
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

300 g smör
5 dl socker (råsocker går bra)
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Betyg (3 röster)
Antal personer
10-15
Visningar:
8394
Sparat:
119

Gör så här

Smält smöret i en stor gryta. Rör ner
socker, havregryn och ägg. Sikta ner mjöl,
kakao och vaniljsocker och rör om.
Häll smeten i en långpanna klädd med
bakplåtspapper, grädda i 175 º.
Passa noga - den ska ha stelnat, men får inte bli torr, och skär i rutor när den svalnat.

Blir en långpanna full - skär i lämpligt rutor.

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
av Elis
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av thewhy
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.