Har inte själv provat detta receptet ännu. Men pajen ser jättegod ut.
Instruktioner
- Ställ de oöppnade burkarna med kondenserad mjölk i en stor kastrull och slå på så mycket vatten att de täcks. Koka upp, sänk sedan värmen och lät sjuda i 2 timmar. Fyll på vatten så att burkarna ständigt är täckta. Lyft sedan försiktigt upp de heta burkarna och låt dem svalna.
- Häll det smälta smöret i en skål och rör ner stötta grahamskex och malda nötter. Tryck ut blandningen jämnt på botten och kanterna av en smörad pajform, 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 180° varm ugn i 10-12 minuter, ta ut det och låt det svalna.
- Skala och skiva bananerna och lägg dem i en skål. Pressa över citronsaft, tillsätt vaniljessens och rör om. Bred ut bananblandningen i pajskalet och skeda sedan över innehållet i burkarna med kondenserad mjölk.
- Strö över 50 g riven choklad och bred på ett lager härdvispad grädde. Strö över resten av chokladen och servera pajen ljummen.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man byta digestivekexen mot något annat? Tacksam för svar.