En enkel och uppskattad förrätt, som dessutom är snabblagad.
Instruktioner
- Halvera avokadon längs med frukten och ta ur kärnan. Skeda ur fruktköttet och skär det i bitar. Häll över citronsaften så att avokadon inte mörknar.
- Skölj tomaterna och hacka dem. Hacka det mesta av dillen, men spara några kvistar till garnering. Skölj salladsbladen och låt dem rinna av.
- Blanda samman creme fraiche, majonnäs, chilisås och kryddor i en skål. Smaka av.
- Lägg salladsbladen i botten och utmed kanten i fyra portionsglas. Varva sedan med avokado och tomathack. Dekorera med räkor överst. Häll på såsen, garnera med en dillkvist och servera genast.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här tyckte vi om. Själva "såsen" var jättegod. Fast det var enkelt och lättlagat så blev det riktigt "lyxigt". Nu kommer det bli räkcocktail lite oftare. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen
Gjorde denna till en tjejträff förra veckan och alla blev lika exalterade över denna goda klassiker.