Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga grahamskex

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Grahamskex är goda som de är men också ljuvliga som smul på muffins och pajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop smör, farinsocker och honung i en bunke. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Blanda snabbt ner det i smörblandningen, bara precis så att degen håller ihop. Vira in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mjöla bakbordet lätt. Ta en del av den lite smuliga degen i taget och platta till den. Täck den med plastfolie och kavla ut den till en 3 mm tjock platta. Stansa ut kakorna med ett kakmått, ca 7 cm i diameter, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Fortsätt så tills all deg är använd.
  4. Nagga kexen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 13 minuter, eller tills de är gyllenbruna. De är lite svampiga när de kommer ur ur ugnen men stelnar när de svalnat en stund på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.