Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga rutor med choklad och nötkola

(2 kommentarer)  
Knapriga rutor med choklad och nötkola Knapriga rutor med choklad och nötkola
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda! Mördegsbotten med chokladbitar, med en mjukseg nötkola som är lite nyttigare än tosca-varianten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Bryn smöret och låt det svalna. Blanda i alla sockersorterna. Hacka chokladen och blanda alla torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en mördeg, tillsätt 1 msk vatetn och mer mjöl om det behövs. Förgrädda i ugnen, 175 grader, i 10 min
  2. Kola: Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Tillsätt socker, sirap och vaniljsocker. Låt koka i 20 min Mal hälften av nötterna och blanda i tillsammans med mjölet. Hacka resten av nötterna och häll i kolan. Rör till en ganska fast kola häll på mördegsbotten.
  3. Låt stå i ugnen 10 min. Skär i rutor och låt svalna på galler
  4. *Om kolan blir för rinnig, låt koka lite till och häll i lite mjöl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Memmiz 17 mars 2009

    Testade att göra dessa och de blev riktigt omtyckta av vännerna :) Fick dem dock inte riktigt att se ut som dina, men goda var dom :)

  • mep 15 juli 2009

    Tack! Underbart goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.