Skiva och hacka lök och paprika. Skiva svampen i små bitar.
Bryn smöret i en stor stekgryta. Lägg i de skivade champinjonerna och bryn dem. Lägg i lökhacket och låt det brynas med svampen 2-3 minuter. Lägg i paprikan och låt det få bryna med ytterligare några minuter tills allt är mjukt och glansigt. Lägg upp det på ett fat, medan du bryner köttfärsen.
Lägg i en klick smör och bryn köttfärsen. Smula sönder köttet med en gaffel eller sked under det att du bryner köttet. När köttet börjar få färg så häller du i den färdigstekta grönsaksblandningen. Häll i krossad tomat, ketchup, chilisås, grädde, mjölk, kalvfond, senap, krossad vitlök, citron, salt, peppar, oregano och socker. Rör om väl.
Låt nu allt småputtra i ca 20 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Strö i lite maizenamjöl om Ni önskar en tjockare sås.
Häll upp såsen i en skål, garnera med hackad eller klippt persilja.
Bjud kokt spagetti eller annan pasta till.
Man kan även bjuda potatismos till denna rätt.
Även gott med rivna morötter till.
Smaklig spis!