- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En vacker paj med både choklad och kokos! Gillar man kokosmjölk är detta pajen för dig. Jag har använt färdig mördeg som finns att köpa i mataffärerna.
Instruktioner
- Pajdegen:
Lägg den i en pajform och vik överflödet över kanterna. Picka botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 190 grader i 5 minuter. Ta därefter ut den ur ugnen och skär bort överflödet. Sätt sedan in den igen i ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllningen:
Blanda vatten och Maizenastärkelsen i en skål. Blanda mjölk, kokosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen så det sjuder och vispa i Maizenablandningen. Sänk ytterligare och vispa tills det tjocknat. Det tar inte många minuter.
- Smält chokladen i vattenbad eller micro.
- Blanda hälften av kokosblandningen med den smälta chokladen. Häll sedan detta i botten av pajskalet. Resterande kokosblandning häller du ovanpå choklad- och kokosblandningen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
- Vispa grädde och socker fast. Klicka ut på pajen. Klart!
Publicerat den
27 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar