Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- & kokospaj

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vacker paj med både choklad och kokos! Gillar man kokosmjölk är detta pajen för dig. Jag har använt färdig mördeg som finns att köpa i mataffärerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Lägg den i en pajform och vik överflödet över kanterna. Picka botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 190 grader i 5 minuter. Ta därefter ut den ur ugnen och skär bort överflödet. Sätt sedan in den igen i ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
  2. Fyllningen: Blanda vatten och Maizenastärkelsen i en skål. Blanda mjölk, kokosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen så det sjuder och vispa i Maizenablandningen. Sänk ytterligare och vispa tills det tjocknat. Det tar inte många minuter.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller micro.
  4. Blanda hälften av kokosblandningen med den smälta chokladen. Häll sedan detta i botten av pajskalet. Resterande kokosblandning häller du ovanpå choklad- och kokosblandningen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  5. Vispa grädde och socker fast. Klicka ut på pajen. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.