Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafyllda praliner

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Goda praliner. Tar lite tid att göra men det är de värda. Använde en typ av strössel istället för silverkulor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron.
  2. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur. Ställ svalt att stelna.
  3. Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Koka tills den håller kolaprov.
  4. Låt kolasmeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna. Ställ kallt en stund.
  5. Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks. Ställ kallt en stund.
  6. Ta bort folieformarna. Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin.
  7. Gör kolaprov så här: Doppa en sked i smeten och ställ den en kort stund i ett glas med kallt vatten. Går kolan att rulla till en kula är den färdigkokt. Har man tillgång till termometer bör smeten hålla ca 123º.
  8. Ett tips att få bort folieformarna: Peta försiktigt i kanten av formen med en vass kniv, sedan är det lätt att dra bort formen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • chokladcookie 10 januari 2009

    Dom var jättegoda, men det blev smuligt.

  • muppet 3 januari 2011

    Jättegoda men jag lyckades inte få bort formarna på ett snyggt sätt...

  • Mejsara 24 maj 2011

    Jag tänkte testa att göra dessa. Men hur länge håller de sej sen när man gjort dem?

  • farmormor 24 maj 2011

    Hej! Kul att du har hittat detta recept på dessa goda praliner. Tyvärr så vet jag inte det p.g.a snabb åtgång hemma hos oss. Hvh Berit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.