Goda praliner. Tar lite tid att göra men det är de värda.
Använde en typ av strössel istället för silverkulor.
Instruktioner
- Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron.
- Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur.
Ställ svalt att stelna.
- Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Koka tills den håller kolaprov.
- Låt kolasmeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna.
Ställ kallt en stund.
- Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks.
Ställ kallt en stund.
- Ta bort folieformarna. Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin.
- Gör kolaprov så här:
Doppa en sked i smeten och ställ den en kort stund i ett glas med kallt vatten. Går kolan att rulla till en kula är den färdigkokt. Har man tillgång till termometer bör smeten hålla ca 123º.
- Ett tips att få bort folieformarna:
Peta försiktigt i kanten av formen med en vass kniv, sedan är det lätt att dra bort formen.
Publicerat den
17 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom var jättegoda, men det blev smuligt.
Jättegoda men jag lyckades inte få bort formarna på ett snyggt sätt...
Jag tänkte testa att göra dessa. Men hur länge håller de sej sen när man gjort dem?
Hej! Kul att du har hittat detta recept på dessa goda praliner. Tyvärr så vet jag inte det p.g.a snabb åtgång hemma hos oss. Hvh Berit