- Serverar: 6 portioner
- Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut
En tårta som är enkel att göra och smakar underbart.
Instruktioner
- Sjud upp 1 ½ dl av grädde och lägg i chokladen.
Ta pannen från värmen och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna.
- Blanda äggulorna med sirapen och blanda med chokladgrädden i en bunke. Låt svalna i ca 5 - 10 minuter.
- Vispa resten av grädden och vänd ner den i chokladgrädden.
- Fodra en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med en hård plastremsa eller konditoriband.
- Häll moussen i formen och ställ in den i kylen 5 - 6 timmar, gärna över natten.
- Ta ut tårta ca 30 min innan servering och garnera tårtan med choklad, bär eller vad man gillar.
Publicerat den
20 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar