Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut

En tårta som är enkel att göra och smakar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud upp 1 ½ dl av grädde och lägg i chokladen. Ta pannen från värmen och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna.
  2. Blanda äggulorna med sirapen och blanda med chokladgrädden i en bunke. Låt svalna i ca 5 - 10 minuter.
  3. Vispa resten av grädden och vänd ner den i chokladgrädden.
  4. Fodra en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med en hård plastremsa eller konditoriband.
  5. Häll moussen i formen och ställ in den i kylen 5 - 6 timmar, gärna över natten.
  6. Ta ut tårta ca 30 min innan servering och garnera tårtan med choklad, bär eller vad man gillar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.