Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig, laktosfri chokladkaka med apelsin

 
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna är fri från gluten och laktos, vill du hålla den helt fri från raffinerat socker så byt ut jordnötterna i choklad från naturgodishyllan mot mer steviasötad choklad från Cavalier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser för botten i en matberedare. Ta sedan fram en form, jag använde en vanlig bakform (vad det nu är?) smörj den med kokosolja först och tryck sedan ut botten med fingrarna. Ställ in den i kylen.
  2. Vispa sedan den tjocka delen från kokosmjölken med en elvisp tills du fått kokosgrädde, riv sedan skalet från båda apelsinerna och häll ner det i grädden. Pressa i ca 1 msk av apelsinsaften och tillsätt sedan kakao, mesquite, vaniljpulver och sötning. Vispa återigen med elvispen.
  3. Hacka upp choklad och nötter och lägg ner dem i smeten, blanda med en sked och lägg sedan över krämen på din nötbotten.
  4. Skiva sedan 1 av apelsinerna tunt och lägg på krämen, finhacka därefter ytterligare några rutor choklad och nötter för att toppa kakan med. Låt den helst stå kyld över natten, förvaras i kylskåpet. Den är himlans, himlans god.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.