Koka upp strösocker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt kanel, stjärnanis, saffran och vaniljsocker. Ställ kastrullen åt sidan.
Apelsinerna: Se separat beskrivning nedan.
Servera apelsinsoppan väl kyld tillsammans med en god vaniljglass eller lättvispad grädde.
Filéa apelsinerna så här:
Skär bort skalet i båda sidor ända in till fruktköttet.
Skär bort skalet bit för bit så att allt vitt skal
avlägsnas.
Placera apelsinen i ena handen, över en skål så att all fruktsaft tas tillvara. Filéa klyfta för klyfta, så att hinnorna inte kommer med, med en liten vass kniv. Krama ur resterande saft. Blanda saften med kryddlagen tillsammans med apelsinklyftorna. Ställ kallt minst 4 timmar, gärna till nästa dag.
Mumsigt... det här ska jag testa till hösten.. Tackar!
Supergod kommer att göras fler gånger.